Aktuellt
Nyheter
Fler nyheter-
Sommartider på telefonrådgivningen
Under sommaren har Maria Ungdoms telefonrådgivning begränsade öppettider.
-
Se film om våra mottagningar
Nu finns två filmer om våra mottagningar här på webbplatsen: en om Maria Ungdoms akut- och heldygnsvård och en om Mini Maria.
-
Stockholmsenkäten: Alkoholkonsumtionen fortsätter minska bland unga
Stockholmsenkäten är en undersökning av levnadsvanor bland stadens niondeklassare och elever i gymnasiets årskurs 2. Den genomförs av Stockholms stad och årets resultat visar bland annat att alkoholkonsumtionen fortsätter minska.
-
Livsstilsmottagningen Östermalm tillbaka på Riddargatan 1
Livsstilsmottagningen är nu tillbaka på Riddargatan 1 efter en tillfällig att flytt till Atlasmuren 3.
-
Arbetet med hbtqi-frågor på Maria Ungdom
På Maria Ungdom är det obligatoriskt för alla medarbetare att vartannat år genomgå en hbtqi-utbildning. Syftet är att bibehålla en hög medvetenhet i hbtqi-frågor och hjälpa medarbetare att ha ett normkritiskt förhållningssätt.
-
Mini-Maria Åkersberga flyttar och Upplands Väsby tillfälligt stängt
Mini-Maria Åkersberga/Österåker flyttar till Täby den 12 maj och patienter som tillhör Mini-Maria Upplands Väsby hänvisas tills vidare till Sollentuna.
-
Alla kan spela roll
Uppmärksamhetsveckan “Spela Roll!” infaller den vecka då Alla Hjärtans Dag är (14-20 februari 2022). Då uppmärksammar många länder alla de barn som växer upp i familjer där någon vuxen dricker för mycket.
-
Få hjälp med KBT via nätet - delta i en forskningsstudie
Är du 18-24 år och har problem med alkohol? Då kan du delta i en forskningsstudie där du får hjälp med KBT-behandling via nätet. Det är kostnadsfritt att delta och du får ersättning.
-
Chatt – ny kontaktväg till beroendevården
Nu är det möjligt att chatta med beroendevården. Chattfunktionen i Alltid öppet erbjuder information, rådgivning och tidsbokning till hjälp inom Beroendecentrum Stockholm eller Maria Ungdom.
-
Så var 2020 på de anonyma stödlinjerna Droghjälpen, Alkoholhjälpen och Alkohollinjen
Nytt självhjälpsprogram på Droghjälpen, dubbelt så många i Alkoholhjälpens självhjälpsprogram och över 3000 rådgivande samtal på Alkohollinjen. I årsrapporten 2020 från Alkohollinjen, Alkoholhjälpen och Droghjälpen presenteras statistik och händelser från det gångna året. Temat för rapporten i år är självhjälp.

Munskydd vid besök
Alla patienter och medföljande ska bära munskydd under hela besöket hos oss. Det är bra att bära munskyddet redan när du kommer. Om du inte har något munskydd får du ett av oss. Barn under 16 år undantas.

Vi bär skyddsutrustning
Med anledning av pågående smittspridning av covid-19 bär vi som jobbar på Maria Ungdom skyddsutrustning. Det gör vi i förebyggande syfte för att värna om varandra och skydda dig som besöker oss.