Alltid öppet Maria Ungdom

Nu kan du göra en egenanmälan digitalt

Idag den 1 februari 2024 öppnar Maria Ungdom upp för egenanmälningar i Alltid Öppet. Samtidigt lanseras en ny gemensam remissportal dit alla inkommande egenanmälningar och remisser kommer. Det gör att du som söker vård enkelt kan önska geografiskt område och snabbare få en första tid.

Med egenanmälan i Alltid öppet kan du som är 18-25 år, eller förälder till barn under 18 år, enkelt skicka en digital egenanmälan för att få en första tid hos Maria Ungdom. Du behöver heller inte välja mottagning, utan din anmälan skickas till den nya remissportalen som gäller för hela Maria Ungdom. Den tas emot av vårdpersonal som snabbt kan göra en bedömning och erbjuda dig en första ledig tid på någon av Maria Ungdoms mottagningar.

- Med en gemensam remissportal får vi en väg in till Maria Ungdoms öppenvård. Det gör att vi kan erbjuda en första ledig tid snabbare och lättare hjälpa patienter att hamna på rätt mottagning från början utifrån behov och önskemål, säger Emil Jäder, leg. psykolog på Maria Ungdom och en av projektledarna för den nya remissportalen.

Gör en egenanmälan

För att göra en digital egenanmälan loggar du in i Alltid Öppet och väljer Maria Ungdoms remissportal under Vårdenheter. Klicka sedan på Egenanmälan.

Precis som tidigare går det också bra att anmäla sig via telefon, 08-123 474 10.

Remittering

Alla remisser till Maria Ungdoms öppenvårdsmottagningar ska nu gå till den nya remissportalen. Det är därmed inte längre möjligt att remittera patienter direkt till lokala enheter.

Remisser skickas hädanefter till:

Postadress
Maria Ungdoms remissportal
Maria Ungdom
Friskvårdsvägen 4
112 19 Stockholm

Fax
08 – 123 497 10

>> Läs mer om remittering

Publicerad 2024-02-01