När ska du kontakta Maria Ungdom?

Vi erbjuder vård och stöd för unga upp till 25 år, som använder alkohol, droger eller spelar om pengar. Om du är orolig för dig själv eller någon annan är det bra att ta kontakt med oss så tidigt som möjligt.

Maria Ungdom är en specialistverksamhet inom den offentligt drivna sjukvården inom Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO, som är en del av Region Stockholm. Vi erbjuder vård och stöd för unga, 13-25 år, som använder alkohol, droger eller spelar om pengar. Ofta i kombination med dåligt psykiskt mående.

Om du är orolig, för dig själv eller någon annan, är det bra att ta kontakt med oss så tidigt som möjligt. Du behöver inte vara säker på något när du kontaktar oss, utan det räcker med en oro eller fundering. Vi lyssnar till din situation och ger dig råd och stöd utifrån det.

Du kan alltid ta hjälp av skolkurator, socialtjänst eller annan vårdpersonal för att kontakta oss, men det går också bra att höra av sig direkt till oss. Läs mer under kontakta oss.

Vilken hjälp erbjuder Maria Ungdom?

På Maria Ungdom arbetar vi för att du som kommer till oss ska må bra utan att använda alkohol, droger eller spel om pengar. Hos oss arbetar läkare, sjuksköterskor, psykologer, skötare, familjeterapeuter, barnmorskor och arbetsterapeuter.

Man som pratar i telefon

Vad händer när du kontaktar Maria Ungdom?

Det finns flera sätt att ta kontakt med Maria Ungdom men det vanligaste är att den som vill ha hjälp eller vårdnadshavaren ringer vår rådgivningstelefon 08-1234 74 10. Det går också bra att kontakta våra mottagningar direkt via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

För dig som ska remittera

Du som arbetar inom hälso- och sjukvård eller socialtjänst kan skicka remiss till Maria Ungdom. Antingen digitalt via journalsystem eller skriftligt via post.