Alkohollinjen blir Alkoholhjälpen

Nu flyttar Alkohollinjen in till Alkoholhjälpen för att samlas under namnet Alkoholhjälpen. Samtidigt får tjänsten ett nytt utseende med ny logotyp. Stödet som erbjuds är detsamma som tidigare.

De senaste åren har Alkohollinjen och Alkoholhjälpen suttit tillsammans och haft ett tätt samarbete. Nu slås tjänsterna ihop under namnet Alkoholhjälpen.

- Syftet med att samla stödet på en och samma plats är att göra det enklare för den som söker stöd. Efter flera års nära samarbete är det ett naturligt steg att ta. Det förändrar inte vilket stöd vi erbjuder. Precis som tidigare går det att kontakta oss via nätet och telefon, säger Kerstin Annerborn, enhetschef eStöd, som är den enhet som driver Alkoholhjälpen och Droghjälpen.

Nytt, mer enhetligt utseende för Alkoholhjälpen och Droghjälpen

Samtidigt får både Alkoholhjälpen och Beroendecentrum Stockholms andra stödlinje, Droghjälpen, ett nytt utseende med nya färger och ny logotyp. 

- Det nya utseendet är en viktig del i vårt arbete för ökad igenkänning. Vi hoppas också att det hjälper till att förmedla att vi erbjuder ett professionellt och trovärdigt stöd, och gör att tjänsterna upplevs välkomnande och hoppfulla, säger Kerstin Annerborn.

Bildexempel på det nya utseendet

Om Alkoholhjälpen och Droghjälpen

Alkoholhjälpen och Droghjälpen erbjuder anonymt stöd via nätet och telefon till personer som funderar över sina egna eller någon annans vanor. Här erbjuds rådgivande samtal, rådgivning via frågelåda, tillgång till självhjälpsmaterial och ett digitalt forum med andra användare. Även vårdgivare kan höra av sig för att få handledning.

Stödet är kostnadsfritt, anonymt och tillgängligt i hela landet.

Besök webbplatserna

www.droghjalpen.se

www.alkoholhjalpen.se

Jobbar du inom vård och omsorg och vill beställa nytt material?

Om ni vill säkerställa att ni får nytt material kan ni lägga en beställning via webbplatserna:

 

 

Publicerad 2024-03-19