Fakta och råd till dig som undrar

Många har frågor och funderingar om alkohol, droger och spel om pengar. Kanske handlar det om dig själv eller om någon i din närhet. Här hittar du information, råd och hänvisningar, samt svar på vanliga frågor.

Ung tjej med mobil telefon

Så påverkas du

Att använda alkohol och andra droger är förenat med många risker och påverkar ens hälsa negativt. Även den som fått problem med spel om pengar blir lidande på många sätt. 

Ung kille/man fundering

Att stödja sig själv

Det är bra att hitta sätt att hjälpa sig själv genom det som är tufft. Det hjälper dig att göra en förändring. Du är din viktigaste person i livet.

Pappa/förälder med ung son

Du som är förälder eller vårdnadshavare

Att vara tonårsförälder kan vara både glädjerikt och tufft. Det kan skilja sig från andra perioder i föräldraskapet eftersom rollen som förälder förändras på många sätt och ett barn är på väg att bli vuxet. 

Kvinna med mobil telefon

Vanliga frågor och svar

Här har vi sammanställt vanliga frågor som vi brukar få. Det är frågor om vår verksamhet, om användning och om att vara närstående.

 

Andra stödorganisationer

Du är inte ensam i din situation. Varken som ung eller vuxen. Det finns många organisationer och föreningar som erbjuder både stöd, professionell hjälp och mötesplatser för personer i liknande situationer.

Informationsmaterial för skolor, föräldrar och ungdomar

Här finns informationsmaterial som beskriver Maria Ungdom och olika typer av beroende.