Maria Ungdoms Öppenvård

Maria Ungdoms öppenvård består av över 25 mottagningar runt om i Stockholm. Vi erbjuder även behandling via nätet.

Såhär går det till

Du  bokar ett första möte hos oss, antingen genom att ringa till oss eller genom att boka en tid via 1177 Vårdguiden. Om du och din familj önskar få hjälp av oss gör vi tillsammans en planering för hur kontakten mellan oss ska se ut, till exempel hur länge och hur ofta vi ska träffas. Vanligast är att ses en gång i veckan. För att vi ska kunna säkerställa att vi ger dig rätt hjälp får du träffa en läkare och lämna urinprov.

 

Såhär kan vi hjälpa dig

På våra mottagningar jobbar sjuksköterskor, läkare, terapeuter, psykologer och familjebehandlare. Ofta är även socialtjänsten ett viktigt stöd. På våra Mini Maria-mottagningar delar vi ofta lokaler med socionomer, så att de enkelt kan ge ett parallellt stöd.

Tillsammans arbetar vi för att du ska må bättre och bli fri från alkohol, droger eller spel om pengar. Ofta innebär det regelbundna samtal, urinprover och andra träffar. Du kan även få stöd och behandling för närliggande problem som till exempel traumatiska händelser eller svårigheter att klara av vardagen. 

Hos oss finns även möjlighet att träffa barnmorska för samtal, undersökningar och behandling. Du kan läsa mer under Sex- och samlevnadsmottagning.

Vi involverar familj och andra viktiga närstående

Vi jobbar utifrån ett familjeperspektiv. Om du som söker vård är under 18 år, behöver därför alltid föräldrar/vårdnadshavare vara med vid första besöket. Dessa personer kan även involveras i vissa delar av din behandling.

Vi rekommenderar även för dig som är över 18 år att involvera familj eller andra betydelsefulla personer i din närhet. 

 

Våra mottagningar

 

Mini Maria

Runt om i Stockholm har vi lokala öppenvårdsmottagningar som kallas Mini Maria. Dessa drivs i samarbete med den kommun de ligger i och de kan därför även erbjuda hjälp av socialtjänsten. Mottagningarna vänder sig till dig upp till 20 år, men en del tar emot personer upp till 23 år.

>> Gå till karta för att hitta din närmsta mottagning och se kontaktuppgifter

Central öppenvårdsmottagning

I centrala Stockholm har vi en öppenvårdsmottagning som drivs i nära anslutning till akut- och heldygnsvården, Maria Ungdom Öppenvård Kungsholmen. Här finns även vår sex- och samlevnadsmottagning.

Mottagningen vänder sig till dig upp till 20 år, men till sex- och samlevnadsmottagningen kan du komma tills du är 25 år.

För dig som är ung vuxen

Du som är mellan 16-25 år kan få hjälp på någon av våra mottagningar för unga vuxna.