Behandling via nätet
Vi erbjuder två cannabisprogram: ett för dig mellan 15-17 år och ett för dig över 18 år. Det finns även ett alkoholprogram och ett spelprogram för dig över 18 år.
Såhär kan vi hjälpa dig
På våra mottagningar jobbar sjuksköterskor, läkare, terapeuter, psykologer och familjebehandlare. Ofta är även socialtjänsten en viktig stödresurs. På Mini Maria-mottagningarna sitter socionomer i nära anslutning och kan ge kompletterande stöd direkt.
Tillsammans arbetar vi för att du som kommer till oss ska må bättre och bli fri från alkohol, droger eller spel om pengar. Ofta innebär det regelbundna samtal, urinprover och andra träffar. Du kan även få stöd och behandling för närliggande problem som till exempel traumatiska händelser eller svårigheter att klara av vardagen.
Om du behöver finns det möjlighet att träffa barnmorska för samtal, undersökningar och behandling. Du kan läsa mer under Sex- och samlevnadsmottagning.
Familj och andra viktiga närstående
På Maria Ungdom jobbar vi utifrån ett familjeperspektiv. Om du som söker vård är under 18 år, behöver därför alltid föräldrar/vårdnadshavare vara med vid första besöket. Dessa involveras även i vissa delar av din behandling för att det ska bli så bra som möjligt för dig.
Även för dig som är över 18 år, rekommenderar vi att involvera familj och andra viktiga närstående. Ofta har personer runt om en, en stor betydelse vid förändringar. Det kan handla om hela eller delar av din familj, andra viktiga närstående eller om utomstående trygga vuxna som du har i ditt nätverk.
Såhär går det till
Du bokar ett första möte hos oss, antingen genom att ringa till oss eller genom att boka en tid via 1177 Vårdguiden. Om du och din familj önskar få hjälp av oss gör vi tillsammans en planering för hur kontakten mellan oss ska se ut, till exempel hur länge och hur ofta vi ska träffas. Vanligast är att ses en gång i veckan. För att vi ska kunna säkerställa att vi ger dig rätt hjälp får du träffa en läkare och lämna urinprov.