Maria Ungdoms Öppenvård

Maria Ungdoms öppenvård består av över 25 mottagningar runt om i Stockholm. Vi erbjuder även behandling via nätet.

För dig upp till 23 år

Mini Maria

Runt om i Stockholm har vi lokala öppenvårdsmottagningar som kallas Mini Maria. Dessa drivs i samarbete med den kommun de ligger i och de kan därför även erbjuda hjälp av socialtjänsten.

Gå till karta för att hitta din närmsta mottagning och se kontaktuppgifter

Öppenvårdsmottagning

I centrala Stockholm har vi vår öppenvårdsmottagning som heter Maria Ungdom Öppenvård Kungsholmen, som drivs i nära anslutning till akut- och heldygnsvården. Här finns även vår sex- och samlevnadsmottagning.

Mottagningarna vänder sig till dig upp till 20 år, men en del tar emot personer upp till 23 år.

Film där en sjuksköterska, läkare och psykolog berättar om vad de kan hjälpa till med på Mini-Maria.

Möt en sjuksköterska, läkare och psykolog på en av våra Mini Maria-mottagningar

För att få filmen textad: Tryck på "CC" och välj "Svenska"

 

För dig som är ung vuxen

Du som är mellan 16-25 år kan få hjälp på någon av våra mottagningar för unga vuxna. ung vuxen-mottagningar.

 

Behandling via nätet

Vi erbjuder två cannabisprogram: ett för dig mellan 15-17 år och ett för dig över 18 år. Det finns även ett alkoholprogram och ett spelprogram för dig över 18 år.

 

Såhär kan vi hjälpa dig

På våra mottagningar jobbar sjuksköterskor, läkare, terapeuter, psykologer och familjebehandlare. Ofta är även socialtjänsten en viktig stödresurs. På Mini Maria-mottagningarna sitter socionomer i nära anslutning och kan ge kompletterande stöd direkt.

Tillsammans arbetar vi för att du som kommer till oss ska må bättre och bli fri från alkohol, droger eller spel om pengar. Ofta innebär det regelbundna samtal, urinprover och andra träffar. Du kan även få stöd och behandling för närliggande problem som till exempel traumatiska händelser eller svårigheter att klara av vardagen. 

Om du behöver finns det möjlighet att träffa barnmorska för samtal, undersökningar och behandling. Du kan läsa mer under Sex- och samlevnadsmottagning.

Familj och andra viktiga närstående

På Maria Ungdom jobbar vi utifrån ett familjeperspektiv. Om du som söker vård är under 18 år, behöver därför alltid föräldrar/vårdnadshavare vara med vid första besöket. Dessa involveras även i vissa delar av din behandling för att det ska bli så bra som möjligt för dig.

Även för dig som är över 18 år, rekommenderar vi att involvera familj och andra viktiga närstående. Ofta har personer runt om en, en stor betydelse vid förändringar. Det kan handla om hela eller delar av din familj, andra viktiga närstående eller om utomstående trygga vuxna som du har i ditt nätverk.

Såhär går det till

Du  bokar ett första möte hos oss, antingen genom att ringa till oss eller genom att boka en tid via 1177 Vårdguiden. Om du och din familj önskar få hjälp av oss gör vi tillsammans en planering för hur kontakten mellan oss ska se ut, till exempel hur länge och hur ofta vi ska träffas. Vanligast är att ses en gång i veckan. För att vi ska kunna säkerställa att vi ger dig rätt hjälp får du träffa en läkare och lämna urinprov.