Skriv ut den här sidan

Så fungerar Maria Ungdom

Vi hjälper barn, ungdomar och unga vuxna som har problem med alkohol och andra droger, ibland i samband med att de mår dåligt psykiskt. 

Vi är en del av Beroendecentrum Stockholm och Region Stockholm, och vi samverkar också med bland andra socialtjänsten och polisen. 

Vad vi gör

Vi erbjuder och genomför olika vårdinsatser och du är välkommen att själv ta kontakt med oss. 

Maria Ungdoms basutredning

Ibland gör vi en basutredning av en ungdom på uppdrag av socialtjänsten. Där ingår bland annat urinprovtagning. Urinprovtagningen är övervakad och resultatet lämnas alltid vid nästa besök, inte på telefon.

Skulle bedömningen visa att det finns ett riskbruk, skadligt bruk eller beroende av alkohol eller andra droger erbjuder vi självklart alltid vård. Vad som händer efter basutredningen utanför vården är ingenting vi beslutar om.

Vi har tystnadsplikt

Vi har en sträng sekretess, så uppgifter om dig förs inte vidare till polisen om det inte gäller ett allvarligt brott. Att komma till vår akut- och heldygnsvård samt öppenvård är alltså inget som automatiskt hamnar i något register hos polisen. 

Däremot måste vi alltid kontakta socialtjänsten när du som är under 18 år blir patient hos oss. Vi kontaktar även din vårdnadshavare om detta inte redan är gjort.

Välkommen till oss!

Vi finns i hela Stockholms län. Välkommen att kontakta din lokala Mini-Maria eller någon av våra mottagningar för unga vuxna.

Om du är orolig för dig själv, din kompis, ditt syskon eller ditt barn så kan du dygnet runt ringa vår akut för rådgivning: 08-123 474 10. Du kan också ställa frågor till oss här på webbplatsen.