Livsstilsmottagningarna

Är du mellan 18 - 25 år och vill förändra dina vanor kring alkohol, droger eller spel om pengar? Då kan du få stöd och hjälp på Livsstilsmottagningarna.

För att boka ett första besök ringer du till den mottagning du önskar gå till, se telefonnummer till höger. Det går även bra att komma till oss via remiss från en annan vårdgivare. Vi har korta väntetider – oftast kan du komma på ditt första besök inom tre veckor.

Våra två mottagningar är belägna i Stockholm på Riddargatan 1 på Östermalm och Katrinebergsbacken 35 A i Liljeholmen. Se kontaktuppgifter till höger.

Behandling hos oss

Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder för att du ska få redskap som hjälper dig att hantera din vardag utan att ta till droger, alkohol eller spel. Om du mår dåligt eller har psykiatriska problem ger vi stöd och behandling för detta samtidigt. Behandling sker i grupp eller individuellt och är helt kostnadsfri. 

Hur det går till?

Bild: Illustration som i sex steg visar hur det går till att starta en behandling hos oss

Vad kan våra behandlare hjälpa till med?

Du har goda möjligheter att själv påverka innehållet i din behandling. Utifrån dina behov och målsättningar arbetar vi med motivation, att du ska känna att du har kontroll samt metoder för att undvika återfall. Du kan även få stöd till livsstilsförändring eller terapeutisk behandling av bakomliggande problem. När din behandling har avslutats finns alltid möjlighet att återuppta kontakten om behov skulle uppstå.

Tack vare att våra team består av både läkare, sjuksköterskor och psykologer, samt barnmorska och arbetsterapeut, kan vi erbjuda ett brett och samlat stöd. Vi samarbetar även med enheten eStöd, som erbjuder behandling över nätet för alkohol och cannabis. Om det finns behov som vi inte kan hjälpa till med, finns alltid möjligheten att remitteras till annan mottagning eller att vi samarbetar med andra. Allt för att det ska bli så bra som möjligt för dig.

Få hjälp av arbetsterapeut

Om du upplever större problem i din vardag kan du få extra stöd och hjälp av vår arbetsterapeut. 

Sex och samlevnad

Vår barnmorska finns här för att ge stöd, hjälp och rådgivning kring allt som rör relationer och sex. 

Psykiatrisk utredning

Vid behov har vi möjlighet att göra utvidgade psykiatriska utredningar. 

Publicerad: 2019-03-28

Skribent: Lydia Darmark

Fotograf/Illustratör: Lydia Darmark