Järva Unga Specialistcenter

Till Järva Unga Specialistcenter* kan du som är mellan 16-25 år vända dig om du vill förändra dina alkohol- och drogvanor. Och om du därutöver mår psykiskt dåligt finns det även hjälp för detta. Här får du hjälp att förändra hela din livssituation.

Järva Unga Specialistcenter finns i närheten av Kista Galleria, på Isafjordsgatan 32 B i Kista.

På mottagningen jobbar läkare, sjuksköterskor, psykologer och arbetsterapeut. Mottagningen samarbetar även med barn- och ungdomspsykiatrin, vuxenpsykiatrin, övrig verksamhet inom Maria Ungdom och den lokala beroendevården för vuxna.

Förändra hela din livssituation

På Järva Unga Specialistcenter erbjuder vi beroendevård och psykiatri under ett och samma tak. Här får ungdomar och unga vuxna möjlighet att jobba med hela sin livssituation. Därför har vi också ett nära samarbete med exempelvis socialtjänst, frivård, föräldrar och andra vårdgivare.

Du som vill förändra din livssituation kan få hjälp omgående. Med hjälp av evidensbaserade metoder får du möjlighet att jobba med hela din livssituation. Detta innebär att vi även tittar på annat som kan vara viktigt för att bli frisk som exempelvis livsstil, kost, sömn och sociala nätverk. Ofta jobbar man med olika behandlingar och insatser samtidigt. Det finns stora möjligheter att själv få styra och påverka innehållet i sin behandling.

Du som behöver hjälp

Du behöver ingen remiss för att få komma till mottagningen. Det går bra att söka direkt och få hjälp omgående. Det går självklart bra även med en remiss från annan vårdgivare.

Om du behöver råd och stöd är du också välkommen att kontakta oss. Det går också bra att komma till oss anonymt för ett första informationssamtal. Då kan vi berätta lite mer om den hjälp som vi kan erbjuda dig. Och du får även möjligheter att ställa frågor om det är något som du undrar över.

Besöken är kostnadsfria.

Samverkansprojekt

*Järva Unga Specialistcenter startades 2015 som ett samverkansprojekt mellan Maria Ungdom, Beroendecentrum Stockholm, Järvapsykiatrin och Prima Barn- och ungdomspsykiatri. Det är en satsning för ungdomar och unga vuxna som har problem med alkohol eller droger, och som eventuellt samtidigt mår psykiskt dåligt. Mottagningen är numera en permanent verksamhet.