För unga vuxna upp till 25 år

Maria Ungdom har tre mottagningar som riktar sig särskilt till dig som är ung vuxen upp till 25 år. Det finns även behandlingar att gå via nätet. Alla alternativ är kostnadsfria.

Livsstilsmottagningarna

Livsstilsmottagningarna erbjuder vård och stöd för dig som är mellan 18-25 år. För dig som är 18-25 år och som har eller befinner dig i riskzonen för skadligt bruk av alkohol, andra droger och spel i kombination med dåligt psykiskt mående. Vi kan erbjuda dig stöd och råd om du vill förändra din livsstil.

Det finns två Livsstilsmottagningar: Livsstilsmottagningen finns i närheten av Stureplan, i Stockholm. Liljeholmens Livsstilsmottagning finns på Katrinebergsbacken 35 A i Stockholm. 

Du kan läsa mer om Livsstilsmottagningarna under fliken: Vård hos oss/För unga vuxna/Livsstilsmottagningarna. 

Järva Unga Specialistcenter

Vi finns till för dig som är 16-25 år, som mår psykiskt dåligt och som har ett skadligt bruk av alkohol eller andra droger. Mottagningen är ett samarbete mellan barn- och ungdomspsykiatrin, vuxenpsykiatrin, Maria Ungdom samt den lokala beroendevården.

Vi finns i närheten av Kista Centrum i Kista.

Du kan läsa mer om Järva Unga Specialistcenter under fliken: Vård hos oss/För unga vuxna/Järva Unga Specialistcenter. 

Behandling via nätet

Du som använder alkohol, cannabis eller spelar om pengar, kan välja att få behandling via nätet. Vid behov så går det bra att kombinera internetbehandling med andra insatser. Du kan läsa mer om behandling via nätet under fliken Behandling via nätet.